Οι ρόλοι
Ο ρόλος της επιχείρησης στην ομάδα είναι πολυποίκιλος:
Κατ αρχήν έχοντας το ρόλο του συντονιστή φορές, είναι εύλογο ότι συντονίζει όλες τις ενέργειες της ομάδας, στην επίτευξη της παραγωγής του τελικού προϊόντος, συμμετέχοντας όμως και στις ενέργειες αυτές.
Παρέχει την υλικοτεχνική υποδομή στην παραγωγική διαδικασία (κτιριακή εγκατάσταση και μηχ/κό εξ/σμό) έκθλιψης και μετατροπής του ελαιοκάρπου σε τελικό προϊόν.
Συμμετέχει στη βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας, συμπεριλαμβανόμενων και βελτιώσεων και συμπληρώσεων του παραγωγικού εξοπλισμού με την κατασκευή και την
τεχνική βελτίωση πιλοτικού μηχανήματος έκθλιψης, με τεχνικά χαρακτηριστικά που επιτρέπουν την παραγωγή πρώτης ύλης με βάση της προδιαγραφές του ΕΛΚΕ.
Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε μισθωμένο κτίριο 160 τ.μ. περ., ιδιοκτησίας Αγρ. Συν. Μεσαγρού, στο Μεσαγρό. Ήδη έχουν παραχθεί προϊόντα από λεβάντα (πουγγιά με άνθη, ανθόνερο, αιθέριο έλαιο κλπ.), έχουν τυποποιηθεί αφεψήματα (Φύλλων ελιάς, λαδανιάς, Gingo biloba), ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα θα δημιουργηθούν φάκελοι προϊόντος για μια σειρά βαμμάτων. Επίσης θα δημιουργηθούν προϊόντα με μίξη κρασιού και φυτών.
Ο Δρ. Νικόλαος Θωμαΐδης είναι Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) με πολυετή ερευνητική δραστηριότητα στον τομέα της ανάλυσης τροφίμων και περιβάλλοντος (293 άρθρα, 10123 ετεροαναφορές, h-index 56). Έχει σημαντική εμπειρία στον τομέα της ιχνοανάλυσης ανόργανων και οργανικών ενώσεων (ιχνοστοιχεία, βιοδραστικές ουσίες και επιμολυντές) στα τρόφιμα και το περιβάλλον με προηγμένες τεχνικές φασματομετρίας μαζών και έχει πολύχρονη εμπειρία στην επίβλεψη και συντονισμό ερευνητικών έργων και ερευνητικών ομάδων και τη διαχείριση ερευνητικών προγραμμάτων (όπως φαίνεται στην ιστοσελίδα της ερευνητικής ομάδας http://trams.chem.uoa.gr/). Τα τελευταία 5 έτη η ερευνητική του δραστηριότητα επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και εφαρμογή μεθόδων και πορειών εργασίας (workflows) στοχευμένης και μη-στοχευμένης ανάλυσης με φασματομετρία μαζών υψηλής διακριτικής ικανότητας για την ανίχνευση νέων ενώσεων σε τρόφιμα.
Έχει συντονίσει εθνικά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα (FOODOMICSGR, ΑΡΙΣΤΕΙΑ, ΘΑΛΗΣ, ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ, ΑΚΜΩΝ), όπως επίσης και σε διεθνή ανταγωνιστικά προγράμματα (EMBLASII, EU/UNDP) και έχει αναπτύξει διεθνείς συνεργασίες (NORMAN, COST Actions-SCORE). Η εκπαιδευτική του δραστηριότητα περιλαμβάνει τη διδασκαλία 4 προπτυχιακών μαθημάτων (Ενόργανη Ανάλυση Ι,ΙΙ, Σύγχρονες Αναλυτικές Τεχνικές, Έλεγχος και Διασφάλιση Ποιότητας-Διαπίστευση), 5 μεταπτυχιακών μαθημάτων (Προχωρημένη Αναλυτική Χημεία, Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας, Έλεγχος Ποιότητας Τροφίμων και Ποτών, Έλεγχος Ποιότητας Υλικών, Έλεγχος Ποιότητας Περιβάλλοντος) και την επίβλεψη 73 ολοκληρωμένων Πτυχιακών Εργασιών προπτυχιακών φοιτητών, 103 ολοκληρωμένων διατριβών ειδίκευσης και 20 ολοκληρωμένων διδακτορικών διατριβών.
Η ερευνητική του ομάδα απαρτίζεται από 5 μεταδιδακτορικούς ερευνητές, 9 υποψήφιους διδάκτορες 22 μεταπτυχιακούς φοιτητές και 4 άτομα διοικητικό και τεχνικό προσωπικό.
H Παραγωγική ΚοινΣΕπ ΜΟΔΟΥΣΑ ιδρύθηκε το 2014 με βασικό σκοπό την εξυπηρέτηση γενικότερων κοινωνικών συμφερόντων, κυρίως μέσω της αύξησης της απασχόλησης και της παραγωγής στην Λέσβο. Για την ευόδωση των σκοπών της η Κοιν.Σ.Επ. “ΜΟΔΟΥΣΑ” μπορεί να ασκήσει οποιασδήποτε μορφής οικονομική δραστηριότητα παραγωγικού, καταναλωτικού, εμπορικού, μεταφορικού, τουριστικού, οικοδομικού, αναπτυξιακού, κοινωνικού, εκπαιδευτικού ή πολιτιστικού χαρακτήρα των μελών της. Συγκεκριμένα βασική η δραστηριότητα των 77 μελών της είναι στον τομέα της ελαιοπαραγωγής. Τα μέλη της από κοινού προβαίνουν σε καλλιεργητικές ενέργειες στην παραγωγή στο χωράφι, από κοινού προμηθεύονται υλικά και εφόδια, από κοινού με βάση τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τυποποιούν και διαθέτουν στην εσωτερική και εξωτερική αγορά συσκευασμένο ελαιόλαδο σε διάφορες συσκευασίες.
Οι δραστηριότητές της επεκτείνονται και σε άλλα πρωτογενή προϊόντα των μελών της, όπως μέλι, οπωροκηπευτικά, βρώσιμες ελιές κλπ.
Για την άσκηση της δραστηριότητας της η ΜΟΔΟΥΣΑ διαθέτει τυποποιητήριο ελαιολάδου, πρατήριο πώλησης αγροτικών ελληνικών προϊόντων, εκπαιδευτικές αίθουσες, γραφεία και αποθηκευτικούς χώρους στο Δημοτικό Διαμέρισμα Παππάδου.
Τα μέλη και η Διοίκηση της ΚοινΣΕπ έχουν μακρόχρονη γεωργική δραστηριότητα και έχουν αποκτήσει μεγάλη εμπειρία τόσο στην ποιοτική παραγωγή (οι περισσότεροι παράγουν με βιολογικό σύστημα και ποιστοποίηση ΠΓΕ)όσο και στην εμπορία και διάθεση προϊόντων ελαιολάδου.
Εφαρμόζουν καινοτόμες καλλιεργητικές πρακτικές και αυστηρά πρωτόκολλα παραγωγής και διαθέτουν ατομικά και συλλογικά 5000 στρ ελαιώνων όλων των ποικιλιών που καλλιεργούνται στη Λέσβο.
Η Π.Κατσαβέλλης Α.Κόττικα Ι.Φλωρίδης ΟΕ με διακριτό τίτλο “Γεωτεχνική Αιγαίου” αποτελεί συνέχεια των ατομικών επιχειρήσεων του Φλωρίδη Ιωάννη με διακριτό τίτλο “AGROnet” με στόχο την ανάπτυξη αγροτικού λογισμικού και των γεωτεχνικών υπηρεσιών και προγραμματισμού παραγωγής της Αικατερίνης Κόττικα και του Παναγιώτη Κατσαβέλλη. Ξεκίνησε τις εργασίες της το 2006.
Βασικός σκοπός της επιχείρησης είναι η παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης σε αγροτικές και κτηνοτροφικές επιχειρήσεις, η εφαρμογή συστημάτων παραγωγής, η σύνταξη πάσης φύσεως γεωτεχνικών και οικονομοτεχνικών μελετών που αναφέρονται στην επιχειρηματική γεωργική δραστηριότητα, την προώθηση της παραγωγής και την εκπαίδευση στελεχών του αγροτικού χώρου.
Η Γεωτεχνική Αιγαίου Ο.Ε έχει αναπτύξει ειδική τεχνογνωσία για τη συνεχή παρακολούθηση και υποβοήθηση των γεωργικών επιχειρήσεων μέσα στα πλαίσια του ολοκληρωμένου συστήματος αγροτικών ενισχύσεων της Ε.Ε., καθώς και για την παροχή συμβουλών σε όλους τους κλάδους πρωτογενούς παραγωγής με σκοπό την παραγωγή ασφαλών προϊόντων ποιότητας.
Οι δραστηριότητές της καλύπτουν αγρότες , ομάδες παραγωγών, οργανώσεις παραγωγών, συνεταιρισμούς και αγροτικές επιχειρήσεις σε όλο τον νησιωτικό χώρο.Υπηρεσίες οι οποίες παρέχονται ποικιλοτρόπως και επί μονίμου βάσεως.Το επίπεδο γνώσεων των στελεχών της σε συνδυασμό με την άριστη γνώση της νέας τεχνολογίας, της χρήσης καινοτομιών, προηγμένων συστημάτων πληροφορικής και χρηματοοικονομικών εργαλείωνεξασφαλίζουν την υλοποίηση έργων που στοχεύουν στην βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη των αγροτικών εκμεταλλεύσεων της χώρας μας.
Ειδικά στα τελευταία χρόνια το κέντρο του επιστημονικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος μας μεταφέρθηκε στον σχεδιασμό, την ίδρυση, την εξυγίανση και την βιωσιμότητα των αγροτικών επιχειρήσεων των νέων αγροτών, των ομάδων παραγωγών καθώς και την παραγωγή και την προώθηση καινοτόμων και πιστοποιημένων γεωργικών προϊόντων, την εφαρμογή νέων πολιτικών πρωτοβουλιών, με την υλοποίηση νέων παραγωγικών μοντέλων, επωφελεία του κλίματος και του περιβάλλοντος.
Η Γεωτεχνική Αιγαίου είναι πιστοποιημένος Φορέας αγροτικών συμβούλων με απόφαση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με αρι Πιστ 1055.Η επιχείρηση είναι πιστοποιημένη με πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO9001:2015 και ΕΛΟΤ ISO/IEC 270001:2013

Ενότητες
Παραδοτέα
Ενότητες Εργασίας
2023
EE1 Α έτος
Σχεδιασμός παραγωγικής διαδικασίας.
επιλογή ελαιοκτημάτων και κατάλληλων ποικιλιών, εφαρμογή προγράμματος Καλλιεργητικών τεχνικών και πρωτοκόλλου παραγωγής.
2023
EE2 Α έτος
Δειγματοληψία ελαιόκαρπου και εφαρμογή πιλοτικών δοκιμών στις συνθήκες ελαιοποίησης.
Δοκιμές για εύρεση βέλτιστης ελαιοποίησης και ελαιοποίηση δειγμάτων 1ης ελαιοκομικής περιόδου
2023
EE3 Α έτος
Αξιολόγηση ποιότητας παραγόμενων ελαιολάδων.
Ανάλυση δειγμάτων δοκιμών και 1ης περιόδου.
2024
EE4 Β έτος
Διόρθωση με βάση την αξιολόγηση της 1ης περιόδου.
Δειγματοληψία ελαιόκαρπου 2ης ελαιοκομικής περιόδου.
Ελαιοποίηση δειγμάτων με πρότυπες συνθήκες ελαιοποίησης.
2024
EE5 Β έτος
Χαρτογράφηση ποιότητας παραγόμενων ελαιολάδων.
Ανάλυση δειγμάτων 2ης περιόδου
2024
EE6 Β έτος
Εξεύρεση εταιριών ανάπτυξης τελικού προϊόντος.
Εξεύρεση εταιριών τελικού προϊόντος με το ελαιόλαδο βέλτιστης ποιότητας.
2024
EE7 Β έτος
Χαρτογράφηση ποιότητας παραγόμενου τελικού προϊόντος.
Αξιολόγηση ποιοτικών και οργανοληπτικών χαρακτηριστικών.
2024
EE8 Α & Β έτος
Προβολή και διάχυση των ευρημάτων του έργου.
Ιστοσελίδα και συμμετοχή σε ημερίδα.
Το ανθρώπινο δυναμικό μας
Ονοματεπώνυμο: Βέτσος Πέτρος
Ημερομηνία Γέννησης: 07/10/1995
Τόπος γέννησης: Μυτιλήνη
Διεύθυνση κατοικίας: Παναγιούδα.
Γεωπόνος Φυτοπροστασίας και περιβάλλοντος. Γ.Π.Α – Οινολόγος και Πιστοποιημένος Γεωργικός Σύμβουλος ΑΜ Β-1330 ΕΛΓΟ.
Θέση στην εταιρία :
Σύμβουλος γεωτεχνικών μελετών και μέτρων του ΠΑΑ, υπεύθυνος σύμβουλος παραγωγής και φυτοπροστασίας. Υπεύθυνος Συνταγογράφησης και Διευθυντής του Φορέα για την χορήγηση Πιστοποιητικού Γνώσεων Ορθολογικής Χρήσης των Γεωργικών Φαρμάκων (ΟΧΓΦ)
email: pet.veccio@alesvos.gr
Ονοματεπώνυμο: Αυγητίδου Βασιλική
Ημερομηνία Γέννησης: 24/05/1999
Τόπος γέννησης: Θεσσαλονίκη
Διεύθυνση κατοικίας: Μυτιλήνη
Γεωπόνος Αγροτικής Ανάπτυξης Δ.Π.Θ
Θέση στην εταιρία :
Γεωπόνος Αγροτικής Ανάπτυξης και παραγωγής
email: av@alesvos.gr
Ονοματεπώνυμο: Αραμπατζή Βικτώρια
Ημερομηνία Γέννησης: 03/04/1990
Τόπος γέννησης: Μυτιλήνη
Διεύθυνση κατοικίας: Αφάλωνας
Μηχανικός Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών
Θέση στην εταιρία :
Υπεύθυνη μηχανογράφησης , οργάνωσης ISO 9001 & 27001, Πωλήσεων και Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών (Help Desk).
Πιστοποιήσεις :
«Στέλεχος περιβαλλοντικής διαχείρισης» ΟΣΕΤΕΕ, TUV HELLAS, «Στέλεχος επεξεργασίας, μεταποίησης, υγιεινής, ασφάλειας και ποιοτικού ελέγχου τροφίμων», ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
email: services@alesvos.gr
Φλωρίδης Ιωαννής του Ζαχαρία.
Διεύθυνση: Ηρώων Πολιτεχνίου 10 Μυτιλήνη
Έτος γεννήσεως: 1962
Αναλυτής Προγραμματιστής Μηχανολογίας, και Λογιστικής
Θέση στην εταιρία :
Μέτοχος και ιδρυτής της Γεωτεχνικής Αιγαίου
υπεύθυνος ανάπτυξης και επικοινωνίας της εταιρίας.
email: floridis@alesvos.gr
Gutentor Simple Text
