ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Εργαστήριο Αναλυτική Χημείας (ΕΑΧ) του ΕΚΠΑ

Ρόλος του είναι η επιστημονική τεκμηρίωση μέσω μίας σειράς αναλύσεων του παραγόμενου ελαιόλαδου. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί αξιολόγηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών (βιοδραστικό, φυσικοχημικά χαρακτηριστικά, λιπαρά οξέα, χρωστικές, σκουαλένιο) των δειγμάτων τόσο των δοκιμών για τη βελτιστοποίηση του ελαιοτριβείου όσο και των δειγμάτων των 2 ελαιοκομικών περιόδων.

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ

Έχει αναλάβει τον σχεδιασμό της παραγωγικής διαδικασίας με τους κατάλληλους γεωτεχνικούς και την εκπόνηση προγράμματος παραγωγής και καλλιεργητικών φροντίδων των παραγωγών που συμμετέχουν στην δράση.   Την επίβλεψη της παραγωγικής διαδικασίας με κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό σε όλα τα στάδια (παραγωγή-έκθλιψη-επεξεργασία-δειγματοληψία)  Την προώθηση των αποτελεσμάτων του επιχειρησιακού σχεδίου.  Τον  διαμεσολαβητή (Innovation Broker) για τη διευκόλυνση της εξεύρεσης εταίρων για την ανάπτυξη των μορφών συνεργασίας.

AGNUSVITA

Έχει αναλάβει τον συντονισμό της ομάδας εργασίας, τον σχεδιασμό και την κατασκευή πιλοτικής μονάδας έκθλιψης ελαιόκαρπου για την    εξαγωγής χυμού ελιάς με μέγιστο βιοδραστικό φορτίο, για χρήση σε φαρμακευτικές εφαρμογές και παραγωγή Superfood. Την συλλογή και αποστολή δειγμάτων στο ΕΚΠΑ, την βελτίωση των εργαλείων συλλογής και αποθήκευσης ελαιόκαρπου.

ΚυνΣΕπ  ΜΟΔΟΥΣΑ

Έχει την παραγωγή ευθύνη μαζί με τους γεωτεχνικούς της Γεωτεχνικής Αιγαίου  του ελαιόκαρπου από συγκεκριμένα επιλεγμένα κτήματα με βάση χαρακτηριστικών όπως υψομέτρου, ποικιλίας και γεωργικών τεχνικών παραγωγής και προτύπων.  Την αναγκαία χρήση εξοπλισμού και μηχανημάτων ελαιοκαλλιέργειας για τις ανάγκες της υλοποίησης  του προγράμματος. Την συλλογή του καρπού κάτω από την επίβλεψη των γεωτεχνικών και των οδηγιών του συντονιστή φορέα και την παράδοση των αναγκαίων ποσοτήτων δειγμάτων προς  ανάλυση.


Οι ρόλοι

Συντονιστής
Επιστημονικός υπεύθυνος
Παραγωγική ομάδα
Ο σύμβουλος

Ο ρόλος της επιχείρησης στην ομάδα είναι πολυποίκιλος:
Κατ αρχήν έχοντας το ρόλο του συντονιστή φορές, είναι εύλογο ότι συντονίζει όλες τις ενέργειες της ομάδας, στην επίτευξη της παραγωγής του τελικού προϊόντος, συμμετέχοντας όμως και στις ενέργειες αυτές.
Παρέχει την υλικοτεχνική υποδομή στην παραγωγική διαδικασία (κτιριακή εγκατάσταση και μηχ/κό εξ/σμό) έκθλιψης και μετατροπής του ελαιοκάρπου σε τελικό προϊόν.
Συμμετέχει στη βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας, συμπεριλαμβανόμενων και βελτιώσεων και συμπληρώσεων του παραγωγικού εξοπλισμού με την κατασκευή και την
τεχνική βελτίωση πιλοτικού μηχανήματος έκθλιψης, με τεχνικά χαρακτηριστικά που επιτρέπουν την παραγωγή πρώτης ύλης με βάση της προδιαγραφές του ΕΛΚΕ.
Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε μισθωμένο κτίριο 160 τ.μ. περ., ιδιοκτησίας Αγρ. Συν. Μεσαγρού, στο Μεσαγρό. Ήδη έχουν παραχθεί προϊόντα από λεβάντα (πουγγιά με άνθη, ανθόνερο, αιθέριο έλαιο κλπ.), έχουν τυποποιηθεί αφεψήματα (Φύλλων ελιάς, λαδανιάς, Gingo biloba), ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα θα δημιουργηθούν φάκελοι προϊόντος για μια σειρά βαμμάτων. Επίσης θα δημιουργηθούν προϊόντα με μίξη κρασιού και φυτών.

Ο Δρ. Νικόλαος Θωμαΐδης είναι Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) με πολυετή ερευνητική δραστηριότητα στον τομέα της ανάλυσης τροφίμων και περιβάλλοντος (293 άρθρα, 10123 ετεροαναφορές, h-index 56). Έχει σημαντική εμπειρία στον τομέα της ιχνοανάλυσης ανόργανων και οργανικών ενώσεων (ιχνοστοιχεία, βιοδραστικές ουσίες και επιμολυντές) στα τρόφιμα και το περιβάλλον με προηγμένες τεχνικές φασματομετρίας μαζών και έχει πολύχρονη εμπειρία στην επίβλεψη και συντονισμό ερευνητικών έργων και ερευνητικών ομάδων και τη διαχείριση ερευνητικών προγραμμάτων (όπως φαίνεται στην ιστοσελίδα της ερευνητικής ομάδας http://trams.chem.uoa.gr/). Τα τελευταία 5 έτη η ερευνητική του δραστηριότητα επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και εφαρμογή μεθόδων και πορειών εργασίας (workflows) στοχευμένης και μη-στοχευμένης ανάλυσης με φασματομετρία μαζών υψηλής διακριτικής ικανότητας για την ανίχνευση νέων ενώσεων σε τρόφιμα.
Έχει συντονίσει εθνικά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα (FOODOMICSGR, ΑΡΙΣΤΕΙΑ, ΘΑΛΗΣ, ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ, ΑΚΜΩΝ), όπως επίσης και σε διεθνή ανταγωνιστικά προγράμματα (EMBLASII, EU/UNDP) και έχει αναπτύξει διεθνείς συνεργασίες (NORMAN, COST Actions-SCORE). Η εκπαιδευτική του δραστηριότητα περιλαμβάνει τη διδασκαλία 4 προπτυχιακών μαθημάτων (Ενόργανη Ανάλυση Ι,ΙΙ, Σύγχρονες Αναλυτικές Τεχνικές, Έλεγχος και Διασφάλιση Ποιότητας-Διαπίστευση), 5 μεταπτυχιακών μαθημάτων (Προχωρημένη Αναλυτική Χημεία, Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας, Έλεγχος Ποιότητας Τροφίμων και Ποτών, Έλεγχος Ποιότητας Υλικών, Έλεγχος Ποιότητας Περιβάλλοντος) και την επίβλεψη 73 ολοκληρωμένων Πτυχιακών Εργασιών προπτυχιακών φοιτητών, 103 ολοκληρωμένων διατριβών ειδίκευσης και 20 ολοκληρωμένων διδακτορικών διατριβών.
Η ερευνητική του ομάδα απαρτίζεται από 5 μεταδιδακτορικούς ερευνητές, 9 υποψήφιους διδάκτορες 22 μεταπτυχιακούς φοιτητές και 4 άτομα διοικητικό και τεχνικό προσωπικό.

H Παραγωγική ΚοινΣΕπ ΜΟΔΟΥΣΑ ιδρύθηκε το 2014 με βασικό σκοπό την εξυπηρέτηση γενικότερων κοινωνικών συμφερόντων, κυρίως μέσω της αύξησης της απασχόλησης και της παραγωγής στην Λέσβο. Για την ευόδωση των σκοπών της η Κοιν.Σ.Επ. “ΜΟΔΟΥΣΑ” μπορεί να ασκήσει οποιασδήποτε μορφής οικονομική δραστηριότητα παραγωγικού, καταναλωτικού, εμπορικού, μεταφορικού, τουριστικού, οικοδομικού, αναπτυξιακού, κοινωνικού, εκπαιδευτικού ή πολιτιστικού χαρακτήρα των μελών της. Συγκεκριμένα βασική η δραστηριότητα των 77 μελών της είναι στον τομέα της ελαιοπαραγωγής. Τα μέλη της από κοινού προβαίνουν σε καλλιεργητικές ενέργειες στην παραγωγή στο χωράφι, από κοινού προμηθεύονται υλικά και εφόδια, από κοινού με βάση τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τυποποιούν και διαθέτουν στην εσωτερική και εξωτερική αγορά συσκευασμένο ελαιόλαδο σε διάφορες συσκευασίες.
Οι δραστηριότητές της επεκτείνονται και σε άλλα πρωτογενή προϊόντα των μελών της, όπως μέλι, οπωροκηπευτικά, βρώσιμες ελιές κλπ.
Για την άσκηση της δραστηριότητας της η ΜΟΔΟΥΣΑ διαθέτει τυποποιητήριο ελαιολάδου, πρατήριο πώλησης αγροτικών ελληνικών προϊόντων, εκπαιδευτικές αίθουσες, γραφεία και αποθηκευτικούς χώρους στο Δημοτικό Διαμέρισμα Παππάδου.
Τα μέλη και η Διοίκηση της ΚοινΣΕπ έχουν μακρόχρονη γεωργική δραστηριότητα και έχουν αποκτήσει μεγάλη εμπειρία τόσο στην ποιοτική παραγωγή (οι περισσότεροι παράγουν με βιολογικό σύστημα και ποιστοποίηση ΠΓΕ)όσο και στην εμπορία και διάθεση προϊόντων ελαιολάδου.
Εφαρμόζουν καινοτόμες καλλιεργητικές πρακτικές και αυστηρά πρωτόκολλα παραγωγής και διαθέτουν ατομικά και συλλογικά 5000 στρ ελαιώνων όλων των ποικιλιών που καλλιεργούνται στη Λέσβο.

Η Π.Κατσαβέλλης Α.Κόττικα Ι.Φλωρίδης ΟΕ με διακριτό τίτλο “Γεωτεχνική Αιγαίου” αποτελεί συνέχεια των ατομικών επιχειρήσεων του Φλωρίδη Ιωάννη με διακριτό τίτλο “AGROnet” με στόχο την ανάπτυξη αγροτικού λογισμικού και των γεωτεχνικών υπηρεσιών και προγραμματισμού παραγωγής της Αικατερίνης Κόττικα και του Παναγιώτη Κατσαβέλλη. Ξεκίνησε τις εργασίες της το 2006.
Βασικός σκοπός της επιχείρησης είναι η παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης σε αγροτικές και κτηνοτροφικές επιχειρήσεις, η εφαρμογή συστημάτων παραγωγής, η σύνταξη πάσης φύσεως γεωτεχνικών και οικονομοτεχνικών μελετών που αναφέρονται στην επιχειρηματική γεωργική δραστηριότητα, την προώθηση της παραγωγής και την εκπαίδευση στελεχών του αγροτικού χώρου.
Η Γεωτεχνική Αιγαίου Ο.Ε έχει αναπτύξει ειδική τεχνογνωσία για τη συνεχή παρακολούθηση και υποβοήθηση των γεωργικών επιχειρήσεων μέσα στα πλαίσια του ολοκληρωμένου συστήματος αγροτικών ενισχύσεων της Ε.Ε., καθώς και για την παροχή συμβουλών σε όλους τους κλάδους πρωτογενούς παραγωγής με σκοπό την παραγωγή ασφαλών προϊόντων ποιότητας.
Οι δραστηριότητές της καλύπτουν αγρότες , ομάδες παραγωγών, οργανώσεις παραγωγών, συνεταιρισμούς και αγροτικές επιχειρήσεις σε όλο τον νησιωτικό χώρο.Υπηρεσίες οι οποίες παρέχονται ποικιλοτρόπως και επί μονίμου βάσεως.Το επίπεδο γνώσεων των στελεχών της σε συνδυασμό με την άριστη γνώση της νέας τεχνολογίας, της χρήσης καινοτομιών, προηγμένων συστημάτων πληροφορικής και χρηματοοικονομικών εργαλείωνεξασφαλίζουν την υλοποίηση έργων που στοχεύουν στην βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη των αγροτικών εκμεταλλεύσεων της χώρας μας.
Ειδικά στα τελευταία χρόνια το κέντρο του επιστημονικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος μας μεταφέρθηκε στον σχεδιασμό, την ίδρυση, την εξυγίανση και την βιωσιμότητα των αγροτικών επιχειρήσεων των νέων αγροτών, των ομάδων παραγωγών καθώς και την παραγωγή και την προώθηση καινοτόμων και πιστοποιημένων γεωργικών προϊόντων, την εφαρμογή νέων πολιτικών πρωτοβουλιών, με την υλοποίηση νέων παραγωγικών μοντέλων, επωφελεία του κλίματος και του περιβάλλοντος.
Η Γεωτεχνική Αιγαίου είναι πιστοποιημένος Φορέας αγροτικών συμβούλων με απόφαση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με αρι Πιστ 1055.Η επιχείρηση είναι πιστοποιημένη με πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO9001:2015 και ΕΛΟΤ ISO/IEC 270001:2013


Ενότητες

Παραδοτέα


Ενότητες Εργασίας

2023
EE1 Α έτος

Σχεδιασμός παραγωγικής διαδικασίας.

επιλογή ελαιοκτημάτων και κατάλληλων ποικιλιών,  εφαρμογή προγράμματος Καλλιεργητικών τεχνικών και πρωτοκόλλου παραγωγής.

2023
EE2 Α έτος

Δειγματοληψία ελαιόκαρπου και εφαρμογή πιλοτικών δοκιμών στις συνθήκες ελαιοποίησης.

Δοκιμές για εύρεση βέλτιστης ελαιοποίησης και ελαιοποίηση δειγμάτων 1ης ελαιοκομικής περιόδου

2023
EE3 Α έτος

Αξιολόγηση ποιότητας παραγόμενων ελαιολάδων.

Ανάλυση δειγμάτων δοκιμών και 1ης περιόδου.

2024
EE4 Β έτος

Διόρθωση με βάση την αξιολόγηση της 1ης περιόδου.

Δειγματοληψία ελαιόκαρπου 2ης ελαιοκομικής περιόδου.
Ελαιοποίηση δειγμάτων με πρότυπες συνθήκες ελαιοποίησης.

2024
EE5 Β έτος

Χαρτογράφηση ποιότητας παραγόμενων ελαιολάδων.

Ανάλυση δειγμάτων 2ης περιόδου

2024
EE6 Β έτος

Εξεύρεση εταιριών ανάπτυξης  τελικού προϊόντος.

Εξεύρεση εταιριών τελικού προϊόντος με το ελαιόλαδο βέλτιστης ποιότητας.

2024
EE7 Β έτος

Χαρτογράφηση ποιότητας παραγόμενου τελικού προϊόντος.

Αξιολόγηση ποιοτικών και οργανοληπτικών χαρακτηριστικών.

2024
EE8 Α & Β έτος

Προβολή και διάχυση των ευρημάτων του έργου.

Ιστοσελίδα και συμμετοχή σε ημερίδα.


ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗΜΟΔΟΥΣΑAGNUSVITAΕ.Κ.Π.Α
Βέτσος Πέτρος – Γεωπόνος

Ονοματεπώνυμο: Βέτσος Πέτρος  
Ημερομηνία Γέννησης: 07/10/1995
Τόπος γέννησης: Μυτιλήνη
Διεύθυνση κατοικίας: Παναγιούδα.

Γεωπόνος Φυτοπροστασίας και περιβάλλοντος. Γ.Π.Α – Οινολόγος και Πιστοποιημένος Γεωργικός Σύμβουλος   ΑΜ Β-1330 ΕΛΓΟ.
  
Θέση στην εταιρία :
Σύμβουλος γεωτεχνικών μελετών και μέτρων του ΠΑΑ, υπεύθυνος σύμβουλος παραγωγής και φυτοπροστασίας. Υπεύθυνος Συνταγογράφησης και Διευθυντής του Φορέα για την χορήγηση Πιστοποιητικού Γνώσεων Ορθολογικής Χρήσης των Γεωργικών Φαρμάκων (ΟΧΓΦ)
email: pet.veccio@alesvos.gr
 

Αυγετίδου Βασιλική – Γεωπόνος

Ονοματεπώνυμο: Αυγητίδου Βασιλική
Ημερομηνία Γέννησης: 24/05/1999
Τόπος γέννησης: Θεσσαλονίκη
Διεύθυνση κατοικίας: Μυτιλήνη

Γεωπόνος Αγροτικής Ανάπτυξης Δ.Π.Θ

Θέση στην εταιρία :
 Γεωπόνος Αγροτικής Ανάπτυξης και παραγωγής
email: av@alesvos.gr

Αραμπατζή Βικτώρια – Μηχανικός Πληροφορικής

Ονοματεπώνυμο: Αραμπατζή Βικτώρια
Ημερομηνία Γέννησης: 03/04/1990
Τόπος γέννησης: Μυτιλήνη
Διεύθυνση κατοικίας: Αφάλωνας

Μηχανικός Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών
  
Θέση στην εταιρία :
        Υπεύθυνη μηχανογράφησης , οργάνωσης ISO 9001 & 27001, Πωλήσεων και Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών (Help Desk).

Πιστοποιήσεις :
«Στέλεχος περιβαλλοντικής διαχείρισης» ΟΣΕΤΕΕ, TUV HELLAS,  «Στέλεχος επεξεργασίας, μεταποίησης, υγιεινής, ασφάλειας και ποιοτικού ελέγχου τροφίμων», ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
email: services@alesvos.gr

Φλωρίδης Γιάννης – Υπεύθυνος επικοινωνίας

Φλωρίδης Ιωαννής του Ζαχαρία.
Διεύθυνση: Ηρώων Πολιτεχνίου 10  Μυτιλήνη
Έτος γεννήσεως: 1962
Αναλυτής Προγραμματιστής Μηχανολογίας, και Λογιστικής  
 
Θέση στην εταιρία :
Μέτοχος και ιδρυτής της Γεωτεχνικής Αιγαίου
υπεύθυνος ανάπτυξης και επικοινωνίας της εταιρίας. 
email: floridis@alesvos.gr

Καραβατάκης Παναγίωτης – Παραγωγός & Μεταποιητής

Γλιγλής Γρηγόρης – Παραγωγός & Μεταποιητής

Θωμά Μίλτα – Παραγωγός

Gutentor Simple Text

Κουτηρής Στρατής – Μέτοχος & Συντονιστής έργου

Δρ. Θωμαίδης Νίκολαος – επικεφαλής ομάδας

Προσωπικά Στοιχεία

Νικόλαος Σ. Θωμαϊδης

Ημερομηνία Γέννησης: 19.09.1968

Τόπος Γέννησης: Μανχάιμ, Γερμανία

Στοιχεία Επικοινωνίας

Εργαστήριο Αναλυτικής Χημείας, Τμήμα Χημείας, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2107274317

E-mail: ntho@chem.uoa.gr
Δημήτρης Παπέλης – Χημικός Ms

Ηλίας Τζαβέλλας – Χημικός Μs

Ειρήνη Σιανδρή – Χημικός

Gutentor Simple Text


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία View more
Cookies settings
Συνέχεια
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Who we are

Suggested text: Our website address is: https://ytconsulting.gr/gera.

Comments

Suggested text: When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form, and also the visitor’s IP address and browser user agent string to help spam detection. An anonymized string created from your email address (also called a hash) may be provided to the Gravatar service to see if you are using it. The Gravatar service privacy policy is available here: https://automattic.com/privacy/. After approval of your comment, your profile picture is visible to the public in the context of your comment.

Media

Suggested text: If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Cookies

Suggested text: If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year. If you visit our login page, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser. When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed. If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Suggested text: Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website. These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Who we share your data with

Suggested text: If you request a password reset, your IP address will be included in the reset email.

How long we retain your data

Suggested text: If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue. For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

Suggested text: If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where your data is sent

Suggested text: Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.
Save settings
Cookies settings